Lite snabbt bara

Skulle bara kasta mig in här en snabbis och säga att nu är vi hemma igen. Drog iväg strax innan lunch för att hälsa på hos barnens farmor och farfar där Michel just nu befinner sig för att snickra lite hos en granne till dom. Tog med oss lunch och fika bestående av grillad kyckling, baguette, ost, gurka, jordgubbar och en smörkrans. Mycket gott och mycket uppskattat av alla. Efter nån timme där åkte jag och barnen hemåt igen. Stannade vid Konsum för att handla lite till imorgon. Ska göra vit chokladpannacotta idag, hoppas jag lyckas med det.
Snart ska barnen få lite middag. Eller rättare sagt risifrutti. Ingen är hungrig när det är så här varmt så det får bli det och mackor.

Imorgon är det midsommar, tjoho:)

Ikväll ska jag sätta mig och kolla i mitt nya nr av Klick!


Sommar sol och ...förkylning?

Fast nu börjar vi äntligen bli friska igen, tjoho!

Har inte haft tid/ork/lust att skriva här på ett tag.
Förra veckan var det full fart med idrotts skola för Linnéa. Hur kul som helst, hon stormtrivdes. Vill fortsätta med fotboll (jag = världens stoltaste mamma).
Är så glad att hon vill hålla på med idrott då jag inte direkt var intresserad när jag var liten. Ok, det är att överdriva. Jag HATADE allt som hade med idrott att göra. Fick ångest bara gympalektionen närmade sig. Inte för att jag hade några speciella svårigheter med nåt, bara jag gav det en chans. Det var bara grejen att jag vantrivdes. Och var rädd...för allt. Bollrädd, höjdrädd, vara-ivägen-rädd, rädd för att göra bort mig, rädd för att inte förstå reglerna, rädd för att inte vara lika snabb på tävlingarna. Jepp, fegis i egen hög person liksom. Efter trehundratjugo bortförklaringar tröttnade min lärare och lät mig och en likasinnad kompis få vara i styrketräningsrummet. Där utvecklade jag stora muskler och var sedan med i div. armbrytartävlingar. Eller. Så lyssnade vi på musik och snackade skit.

Bild på Linnéa och kompisarna från idrottsskolan.


Tillbaks till nuet.
Idag har vi som sagt blivit lite friskare och har spenderat hela dagen ute. Vi och katterna. Storekatten är ju van att vara ute så för henne var det ju inte en så stor grej. Kattungarna däremot blev helt tokiga. Som kor på vårutsläppet. Funkade väldigt bra och dom rymde inte iväg. Nu sover dom så gott i väntan på att barnen lagt sig och det blivit tyst i huset, då vaknar dom galningarna och far runt som tokar. Hur söta som helst.

Idag var det Michels sista dag innan semestern. Fyra långa veckors semester, skönt. Midsommar ska vi fira i Västerljung hos Michels moster med familj. Vi ska tälta, grilla, bygga hundgård och ha det riktigt bra.
Imorgon ska vi åka och handla lite gott.

Förresten har jag och Michel vart ihop i 10 år idag. Min mamma ringde nämligen och påminde mig om det.
Vi är världssämst på att komma ihåg den dagen. Jag har det ju såklart uppskrivet och för nån vecka sen pratade vi om att ev. skaffa barnvakt och gå på bio idag, men ja vi glömde det alltså.
En del kan tycka att det börjar bli dags att gifta sig efter tio år, men jag känner att jag vill vänta lite till. Nu har man ju precis börjat komma igenom småbarnsåren och hitta tillbaks till varandra. Nej, jag vill vänta lite till.
Klart vi pratar om det, har till och med bestämt vart det ska ske och vilken mat det ska bli. Men det är en hemlis än så länge. Krävs mycket planering och ännu mer pengar.

Barnen är trötta efter en hel dag ute, så nu är det läggdags. Sen är det soffa och tv som gäller i vanlig ordning. Först när man blev mamma kom man att verkligen njuta och uppskatta den där tiden framför tvn på kvällarna. Egentiden när man bara kan sitta som en dö sill i flera timmar. Lyx kallas det på mammaspråk.

Soffpotatis
(bildkälla Google)


Gårdagen..och idag

Igår kom Filip och Jenny hit en sväng och firade Sebastian. Vi hade planer på att gå på bio med barnen senare på kvällen men det blev så ont om tid och inget bra gick vid den tiden. Så det får bli till helgen kanske.
Michel klippte gräsmattan och jag och barnen tog en sväng till Sparreholm för att hälsa på moster Carina.
Ska åka dit igen snart och se hur kusin Ida med familj har det i nya huset. Gillar att dom äntligen flyttat hit från Skåne så vi kan ses oftare.

Senare på kvällen, när barnen somnat (ja inte Emilia som sovit så mycket på dagen) så kom Benjamin, Beth och en kompis till dom. Vi åt kladdkaka och kollade på New Moon. Dom hade inte sett den och tyckte den var toppenbra (såklart) så nu ska dom låna böckerna. Böckerna är ju så mycket bättre än filmerna, man måste liksom läsa dom för att förstå filmerna. Ska inte gå in närmare på det nu...

Idag är det ju som sagt Sebastians födelsedag och Linnéa har haft sin första dag på idrottsskolan. Hon stormtrivdes, jag är så glad. Ska anmäla henne till fotbollsklubben här sen så hon får fortsätta.

Emilia och jag är förkylda så nu ska vi bara vara inne och ta det lugnt. Göra rabarberpaj sen till kvällen, skönt att allt annat är klart.

Tack o hej så länge

Jo, förresten...

bara 15 dagar kvar nu..

Äpplet faller inte långt från päronträdet








SEBASTIAN 4 ÅR IDAG!

Grattis till min stora kille som fyller 4 år idag, hurra hurra <3


Tårta nr 1


Födelsedagskillen


Sebastian fick en cykel. Han blev helt överlycklig!


Fikadags


Blåser ut ljusen


Lilleman har shoppat en snygg väska

Igår kom Filip och Jenny och firade honom och idag kom min mamma och farmor. Senare ikväll kommer Michels föräldrar hit. Passande då att vi var hos moster min igår och fick hem en massa rabarber. Nu ska det bakas rabarberpaj:)

Dags att lägga in lite bilder...

Det var ju ett tag sedan jag skrev sist, så jag tänkte sammanfatta senaste tiden med bilder

Emilias kalasbilder är på min mammas kamera så dom kommer senare.

Min morbror Kjell och hans Lisen gifte sig den 29 maj


Max tog studenten



Linnéa hade skolavslutning



Ja, sen är det ju en massa mer som hänt men som vanligt är jag dålig på att ta med kameran.


Bilder kommer senare

Har inte funnits många sekunder över på helgen, har varit full rulle och vi har haft sååå kul!
Ska försöka hinna med att lägga upp alla bilder nu ikväll. Nu kommer snart mamma med Linnéa och Emilia som sovit där. Hejrå

Ikea!

Mamma rinde imorse och funderade på Ikea. Självklart sa jag, packade in alla barn i bilen och drog iväg.
Sen att jag egentligen skulle börja baka ut en bulldeg var en helt annan sak, den kunde vänta.

Ikea är verkligen en av mina favvoaffärer. Och billigt att äta är det också där.
För 150:- fick vi
Skagenröra (förrätt) till mig o mamma
Köttbullar med potatismos, lingonsylt o sås till alla (barnen fick dela på en tallrik eftersom dom aldrig skulle orka 8 köttbullar var)
Bröd o sallad till alla
Prinsessbakelse till Linnéa
Chokladmoussebakelse till Emilia och Sebastian
Jordgubbscheesecake till mig och mamma

Sen ett stort plus att de börjat med barnbestick, tallrikar och muggar i restaurangen. Perfekt när man som mina barn alltid brukar dela på maten. Förut köpte vi faktiskt en varsin åt som (det e ju så billigt), men känns väldigt onödigt när de äter 2-3 köttbullar var.

Ja ja, nog om det.

Hittade som vanligt en massa kul och om man ändå hade en massa pengar ja då jäklar vad jag skulle handla. Fanns en massa fiaa möbler på Fyndhörnan.
Men en hel del kul kom med hem. En ljuslykta, några blommor, lite grejer till barnen.
Anledningen till att vi åkte upp var att mamma skulle köpa extrasängar hem till oss. På fredag är det ju Studentfest för Max och Jonas här hemma och då kommer såklart några att sova över. Vi har ju plats, men bara två extrasängar. Så nu finns det två till.

Imorgon ska jag storstäda här hemma och på torsdag ska det sista fixas. Allt ska bakas färdigt och bord och stolar ska på plats.
Hoppas på fint väder, annars kan det bli lite trångt om vi måste vara inne.
Kommer bli riktigt kul, tänk att Max tar studenten! Och att Jonas äntligen är klar med sin efterlängtade utbildning!
Nu kan dom få de jobb dom verkligen vill ha.

Imorgon är det den 2 juni och det innebär att biljetterna till årets händelse släpps...



Oj oj oj, vad vi har längtat! Och än är det inte över, imorgon ska jag och Sandra upp tidigt tidigt för att ha en chans att boka biljetterna. Är ju stor risk att de tar slut väldigt fort.
Men vi SKA ha biljetter! Så det så!

Nä, nu ska jag fortsätta läsa I denna stilla natt av Mari Ljungstedt. Gammal bok jag vet, men jag hade faktiskt missat den. Har läst hennes andra och hon är en av mina favoritförfattare. Speciellt kul är det när man faktiskt vet hur det ser ut på de flesta ställen hon beskriver i boken.



God natt på er

RSS 2.0