GOTT NYTT ÅR!!

Hej! Jag vet att jag inte har uppdaterat här på länge, så får skriva ifatt lite senare. Lägga upp alla bilder från vår mysiga jul bland annat:)

Nu vill jag önska alla ett riktigt Gott Nytt År!

Massa kramar från mej <3



Julsaga

Här kommen en väldigt bra grej såhär inför jul. Gör någon glad samtidigt som du gör en insats för klimatet.


Gå in på Charlotta Flikenbergs julsaga och läs mer. Klicka här

Kanelbullar

Snart ska vi baka kanelbullar! Degen ligger på jäsning och barnen väntar o väntar.
Eftersom vi redan bakat lussebullar en gång får det bli kanelbullar till Lucia. Lussebullsbak får det bli nästa vecka istället.
Idag ska vi fixa det sista i Linnéas rum; hennes skrivbord, sätta upp prinsess-spegeln och tavlor.

I förrgår kollade jag på The happening. Max o Michel såg den på bio och dom sa att den var skum och rätt trist.
Och ja, jag kan lugnt hålla med om att den var skum, men jag gillar M. Night Shyamalans filmer och den här var bra gjord. Inte hans bästa (det tycker jag är The Sign och Lady in the Water, Sjätte sinnet och Unbreakable).
Läskigt på slutet när alla bara stannar som statyer.
Påminner om det här klippet på Youtube, så himla coolt ha ha.

Efter The happening kollade jag på Linas kvällsbok (jag vet, den är väl några år gammal). Riktigt kul ungdomsfilm, man kommer verkligen ihåg hur det var att gå i nian.

Nä, nu ska vi baka bullar


En helt vanlig onsdag

Hade långtråkigt imorse så väckte Michel vid 8.30 och sa att nu måste han upp, klockan e ju snart halv tolv och vi måste åka och handla. He he.

Så snart ska vi till tippen och slänga lite (så mycket som får plats i bilen) saker. Bl.a Linnéas gamla säng. Hon fick ju en ny superfin av Monika o Janne som vi monterade ihop igår. Blev så fint i hennes rum, ska sätta fast skrivbordsskivan idag och göra ordning på den också. Hon har verkligen mycket saker och på det här skrivbordet finns det inga lådor. Får åka till Ikea och köpa lite fina korgar:)

Jo, i söndags firade vi ju Michel som blev hela 28 år (ha ha ha, värsta gammal jämfört med mig).
Familj och släktingar kom och hälsade på i omgångar. Vi har en väldigt stor släkt.
Av oss fick han ett bilspel till pc och Robert Gustavssons nya dvd. Robert e hans idol så den dvdn önskade han sig.
Av pappa, Anna o Max fick han Transformers 2 (den va riktigt bra).



Av Björn o Sandra fick han högtalarsystem, gissa om han blev glad:):)
Av Jenny, Filip o barnen fick han handdukar. Eller rättare sagt, en handduk till oss var. Supersnällt!
Av sin mamma, moster med familj och mormor fick han pengar.
Tror jag tog med allt nu.

Nu är det snart julafton också och har börjat komma på lite idéer om julklappar till Michel. Han läser inte min blogg så kan ju lika gärna skriva det här så jag kommer ihåg.
Igår dödade Gizmo Michels sista par vita strumpor så han ska få en packe nya vita strumpor i julklapp.
Sen så såg jag i nån tidning ett fint set med hudvårdsprodukter för män, så slipper han sno mina grejer hela tiden. Han tar ändå fel jämt och smörjer in sig med ansiktsrengöringen (hur svårt kan det va att läsa på flaskan).
Sen får vi se vad det blir mer.


Dödsfälla

Skulle sätta mig på Sebastians skrivbordsstol. Lutar mig bakåt. Och känner att det liksom inte tar stopp, stolen faller bakåt. Hinner precis hoppa av innan den tippar omkull. Ser då att ett "hjul" till stolen har ramlat av och flera är på väg att lossna. "Men vem har skruvat loss hjulen?" utbrister jag.
"Det var jag" säger Sebastian occh skrattar.

Det blev precis som jag trodde..

Jopp, för inte har jag bakat och gjort smörgåstårta ännu. Nej nej, varför göra det smidigt för sig och förbereda lite:)
Men jag ser faktsikt fram emot att  baka och plocka lite här hemma nu på kvällen. Är ju ändå aldrig nåt på tv så det ska bli mysigt. Värma lite glögg och mumsa lite chokladbollar, det låter toppen det:)

Vi har varit och grattat Benjamin och Beth också, massa gott fika och barnen har lekt för fullt med Liam och Nova.
Beth blev jätteglad för sin present. En söt förpackning med polkagrisskruvar, polkagriste och så en liten polkarandig nalle. Köpte den på Önskebrunnen här i Gnesta. Finns en massa roligt där. Har köpt lite julklappar till mamma och pappa där också.

Nu är det läggdags för barnen, imorgon blir det full rulle:)


Lördag morgon

Fick en rejäl sovmorgon. Vaknade av att Linnéa satt och blippade på datorn, men sen dröjde det ända till 8.30 innan resten av alla barn och hundar vaknade. Helt utvilad med andra ord, redo med att städa, baka och göra smörgåstårta.
Eller vad säger jag? Det skulle jag ju ha gjort i veckan, allt skulle ju vara klart tills idag så det bara var att göra smörgåstårta. Känner inte mig själv tillräcklig väl. Det blir ju alltid såhär, alltid i sista minuten. Kan rätt säkert säga att vi kommer springa runt som galningar tio minuter innan alla kommer imorgon.

Michel och Benjamin ska fixa vinterdäck på bilarna idag, sen ska vi ju som sagt hem till Benjamin o Beth och gratta dom. Eftersom dom har två små plutthundar får våra monster sitta kvar i bilen. Ja, hundarna alltså. Barnen kan få följa med.
Michel trodde ju att han skulle jobba idag, men hade glömt bort att han och en annan kille hade bytt pass så Michel jobbade ju förra helgen.

Igår kväll kom Monika, Sandra o My hit och lämnade en massa fina kläder till Linnéa och ett blått skrivbord med stol, hylla och lampor till Sebastian. Åh, det blev så fint i hans rum.
Imorse i paket fick han en spiderman-pysseltidning med kritor så han var så stolt över att få sitta vid sitt helt egna skrivbord:) Linnéa fick prinsessan-julalbum och Emilia ett bamsepussel:)
Annars får de ju bara småpaket, men eftersom det är lördag fick dom lite extra:)

Dags att väcka Michel och sätta igång med att baka nu. Ha det bäst!


Idag har vi storshoppat...

Ja, på Ica alltså. Men det kan vara riktigt kul det med. Kan ju hända riktigt spännande saker. Som att när jag skulle leta efter frysta räkor så stod det en massa pallar med varor på ivägen. Funderade på att lyfta upp Sebastian på frysdisken så han kunde krypa dit och fånga upp ett paket, men kom på att han inte kan läsa. Då fick ett butiksbiträde hämta trucken och lyfta bort alla pallar och äntligen fick jag mitt räkpaket:)
Bra kundservice kallas det.

Efter Ica for vi till Företagscenter och hämtade Herbalife-paketen, sen till Systemet och köpte vitt vin.
Det ena har smak av bl.a gröna marmeladkulor. Var ju bara tvungen att köpa det eftersom det e pappas favoritgodis.



Så nu är vi hemma igen, mamma var tvungen att åka på en gång för hon ska jobba kväll.
Emilia sover och Sebastian kollar på tv och äter godiset han fick av sin farmor o farfar.
Linnéa kommer hem från skolan om en halvtimme ca.

Så, nu har jag alltså allt för att göra smörgåstårta och baka. Michel har beställt chokladbollar, kladdkaka, saffranskaka och skurna chokladkakor. Ja, han tycker om saker med choklad.

Imorgon ska vi till Beth o Benjamin efter att Michel jobbat.

Har gjort iordning alla Herbalife påsar, ska lämna dom imorgon. Ska ta och ordna ett till Shakeparty snart, det var så kul.

Ha det bäst så länge!


Oj, är det redan 3 december?

Är det bara jag som tycker att det här året har gått väldigt fort? Känns som jag blinkade i maj och vips var det augusti. Som Anna sa när vi hade kräftskiva, att när de kom hem från Gotland skulle hon ta bort blad i almanackan (hon har en sån där cool man hade i skolan) och fick stå där ett bra tag och riva bort och riva bort. Vart tog dagarna vägen?
Och jag som har längtat efter jul sen i...ja juldagen förra året..nu är den nu redan här och snart över känns det som.
Vi som skulle ha gjort så mycket. Fast än finns det tid kvar och jag älskar att ha fullt schema:)

Hinner inte riktigt med den här bloggen, men det e ju inte så att jag direkt har en massa läsare så nån press känner jag inte direkt ha ha.
Bara kul att skriva av sig lite ibland.

Ja, vad har vi hunnit med hittils i december?
En hel del julklappar är avklarade och julgardiner och julpynt är så gott som på plats. Igår storstädade/rensade jag Sebastians o Emilias rum så där e det klart. Dammsög och torkade golven också. Lite onödigt egentligen eftersom det kommer ligga lika mycket päls överallt på lördag och på söndag ska vi ha kalas för Michel (fyller 28) så kunde ju likagärna ha gjort det då. Aja, alltid trevligt när det e rent:)
Nu ska jag snart ta tag i Linnéas rum och rensa igenom nu inför julen. Ingen idé att göra det när hon e hemma så passar på när hon är i skolan:)
Sen när hon kommer hem ska vi baka pepparkakor och kanske lite mer om vi hinner. Imorgon ska jag in till Gnesta och handla hem så jag kan göra smörgåstårtorna på lördag. På lördag ska vi också till Benjamin och Beth som har fyllt år.
Idag kom förresten Herbalife-paketen...ska bli som julafton att öppna dom:D Får dom utkörda imorgon:)
Igår kväll (snarare natt) började jag slå in lite julklappar. Såg på Race to Witch Mountain, men somnade på slutet så får fortsätta se den idag. Har också en massa mer julklappar att slå in, måste bara köpa hem mer julpapper:)

Nej, nu måste jag göra nån nytta. Ha det bäst!


RSS 2.0