Picknick i regnet <3

Överraskade Linnéa med en picknick när hon slutade skolan. Gissa om hon blev glad när hon såg picknick-korgen:) Tyvärr så började det ju duggregna, men vi var envisa och satte oss på filten ute på gräsmattan och åt mackor och chokladmuffins och drack päronsaft:) Jättemysigt var det och regnet upphörde ett litet tag.

Annars har jag som sagt rensat här hemma idag, slängt hur mkt papper och sånt som helst som man samlar på sig. Kanske inte behöver spara lönespecar från 2007;)

Snart slutar Michel och då ska han bara räkna kassan och så innan han kan åka från jobbet. Han gillar inte att stänga. Kommer ju inte ut förrän vid halv sju och det tar ju ett tag att åka hem.
Max är med Simon, men sen ska han och Michel hämta hem nya bilen från Per. Michel ska ha den bilen som pendlarbil, Volvon drar ju ganska mkt bensin fram o tillbaks till Södertälje varje dag.

Nä nu ska jag ta och diska undan efter middagen, sen skulle Linnéa visa en lek hon lärt sig på dagis. Sen är det sovdags för alla barn och efter det är det läsdags för mamma;)
När Max och Michel kommer hem igen ska vi säkert hyra film. Såg en skräckis som verkar himla bra så den blir det nog:D (gillar verkligen att ha Telia och filmbutiken)!!

Hej hopp!!

Fredagsmyyys:D

Linnéa är i skolan och Michel är på jobbet. Emilia sover, Sebastian kollar på Peter Pan och Gizmo ligger och gnager på en träkloss:). Själv har jag tagit en liten paus i rensandet av garderoben i vårt sovrum. När Sebastian hade det här rummet använde vi de garderoberna till allt möjligt, men nu ska jag ta och rensa och städa ur och så ska vi köpa trådbackar så vi kan ha våra kläder där. Kommer bli så fint:)

Ska ta och rensa överallt nu i höst tänkte jag. Nästa steg är "förrådet" i vardagsrummet. Suck, ser inte direkt fram emot det men det kommer vara sååå skönt att ha det gjort. Ska iväg med massa grejer till Second hand-butiken i Malmköping så väntar med rensandet tills dess så slipper det stå en massa saker och skräpa i vardagsrummet.

Michel slutar 18.00 idag och efter det ska han och Max förmodligen hämta hem nya bilen.
Annars händer inte så mycket idag, men det kan vara skönt det också ibland.
Igår bakade vi lite till Linnéas kalas, bra att börja i tid liksom:) Chokladmuffins, Chokladkolakakor och Syltgrottor med blåbärs och hjortronsylt.
Håller på och planerar inför hennes barnkalas också. Det får väl bli på lördagen, sen får alla släktingar komma tisdagen då hon fyller år. Blir ju lite trångt annars;)

Nähä, kommer inte på nåt mer att skriva nu.
Ha det så bra

     

Regn regn härliga regn

Jag tycker om regn, har alltid gjort. Det är så mysigt:)

Var ju en vecka sen jag skrev nu och det har hänt en hel del såklart. Skriver en liten sammanfattning;

Torsdag: Linnéas första dag i skolan. Var bara där en timme och alla barnen fick glass:) Linnéa stortrivs och ville helst inte åka hem. Träffade en annan mamma där som kollat i klasslistan och sett att vi bor ganska nära varann. Det är vi och så en till familj som har en son i Linnéas klass som bor här ute, perfekt sen om de vill leka:) Alltid kul också att lära känna lite nya människor. Efter skolan åkte vi till djuraffären i Vagnhärad, men den var stängd. Så vi gick till Mias mackbar bredvid. Hur gott som helst! Barnen fick Herbie-målet (macka och glass för bara 25:-) och vi tog ciabatta. Gillar verkligen inredningen där med jukeboxen och allt. Efter det bar det av till Järna och Hem Ljuva Hem där vi köpte födelsedagspresent till mamma och till Moa. Vid två var vi hemma hos mamma och åt lunch (kyckling, skinkpaj och klyftpotatis) och sen frusen cheesecake och vaniljbullar till fika. Mums! Efter fikat var det dags att åka vidare för vid fem skulle vi hälsa på hos Åsa, Johan, Robert, Therese och alla vovvarna. Gizmo och Caprica lekte för fullt, så söta:) Det måste vi göra lite oftare. Sen var det dags att åka till Västerljung och fira Moa som fyllde 9 år:) Blev inget bada i poolen den här gången, eftersom Linnéa skulle skolan dagen efter så åkte vi hem strax efter åtta så vi skulle hinna till affären innan de stängde. En händelserik dag minsann, precis som det ska vara:)
Fredag: Michel följde med Linnéa till skolan och var där med henne kanske en timme, sen var hon där själv. Michel hämtade henne vid elva och så åkte dom till Lövsta. Michel och Benjamin skulle skrota Jonas bil och Linnéa fick vara hos Ulla så länge. Hon sa direkt att "på måndag får pappa bara lämna mig, han får inte stanna kvar". Ha ha, stora tjejen nu:D På kvällen åkte Michel, Benjamin, Beth och Max och fiskade kräftor, men de fick tyvärr bara upp en. När de kom hem kollade vi på "Bedtime Story" och sen på "Kenny starfighter", men jag var så trött så orkade inte se den andra filmen (de började ifs se på den vid ett) så la mig och läste istället. Vaknade av att jag fick boken i huvudet, så släkte lampan och somnade om ha ha.
Lördag: Kräftskiva!! Pappa, Anna och Björn (Max var ju redan här) kom hit och så hade vi kräftskiva. Kräftor, skinkpaj och Toast skagen, sallad m.m. stod på menyn och det var hur gott som helst. Till efterrätt hade jag tänkt göra en After Eight-tårta, men det slutade med att vi köpte en Daimtårta och en Snickerstårta istället:)
Pappa och Anna var kvar länge och de satt och visade en massa bilder från deras fastighet på Gotland som de håller på och renoverar. Ska bli så kul att få sen den på riktigt sen, de är så duktiga.
Måndag: Hela familjen åkte iväg på morgonen. Först lämade vi av LInnéa vid skolan, sen åkte vi och åt frukost på Thékannan. Favoritcaféet här:) Eftersom Gizmobusen hade bitit sönder Sebastians ena sko skulle vi köpa nya, men alla affärer öppnar ju tio så vi åkte hem till Ulla ett tag. Sen åkte vi till Hulo i Vagnhärad där vi hittade ett par jättecoola skor till Sebastian. Jag hittade också en ny väska och ny plånbok. Två små handdukar (mörklila) till lilla toan blev det också:)
Efter att vi hämtat Linnéa åkte vi tillbaks till Ulla och fikade. Det var Michels sista dag på semestern så han ville hitta på nåt kul. Bestämde oss för Lådbilslandet, men när vi ringde dit hade de bara öppet på helgerna. Synd! Då hade vi redan ringt till Benjamin och Beth som var på väg till Lövsta. Så vi funderade ett tag och det slutade med att vi åkte till Mias mackbar och åt lunch:) Sen åkte vi till Trosa och spelade minigolf och åt glass vid hamnen. En riktigt lyckad dag:D Kom hem vid sju och då hade alla barn somnat i bilen:)
Tisdag: Lön=Storhandling:) Efter att Linnéa slutat skolan så städade jag lite och hängde upp en massa tvätt. Sen tog vi bussen in till Gnesta för att ta tåget till Södertälje och möta Michel där. Eftersom vi skulle storhandla kunde jag inte ta med vagnen, så fick ta Emilia i famnen. Säkert en del som kollade när man kommer med en massa barn och hund ha ha, men det gick hur bra som helst. Första gången Gizmo åkte buss och tåg, men han var så lugn och låg så snällt på golvet. Släppte världens fis på tåget (Gizmo alltså), tur att det nästan var folktomt ha ha;)
Michel hämtade oss vid stationen och sen blev det McMiddag:) Tog Drive In, rätt mysigt att sitta och äta i bilen ibland.
Sen bar det av till affären, tog Ica Maxi den här gången. Michel, Emilia och Gizmo satt kvar i bilen och jag och storebarnen tog den största vagnen vi kunde hitta;) och gick in. En massa mat blev det såklart, men hittade också jättefina höstjackor till Linnéa och Sebastian. 199:-/st istället för 299:-, då blir man glad:) Älskar att storhandla, men efter ett tag tröttnar man liksom. Orkar inte bocka av från köplistan utan går mellan hyllorna och kastar ner allt som säkert behövs:)
Hade tur och tog kassan närmast den där helikoptern så där satt barnen och lekte medans jag lastade upp berget av varor. Eftersom de varit så duktiga (som dom ifs alltid e i affärren) så fick dom varsin tidning och en liten choklad. Och eftersom jag också varit duktig i affären;) köpte jag en bok till mig. Genom dina ögon av Stephenie Meyer (såklart, vem annars liksom).

Och nu är det onsdag. Linnéa är i skolan och här hemma står Storstädning på schemat:) Ska vika och lägga in all ren tvätt, sen blir det korv med bröd till lunch.
Mormor och morfar är på väg ner, hoppas dom hinner komma och hälsa på:)

Ha det så bra alla.



Onsdag 19 augusti

Passar på att skriva lite. Emilia ligger och sover och resten av ligan är ute. Michel överraskade ju med att ta ut lite mer semester nu när Linnéa har sin inskolning:) Han trodde ju att alla semesterdagar var slut, men så visade det sig att han har 14 dagar till att ta ut. Men nu är han bara ledig till på måndag, bra att spara lite ledighet.

Nyss var Ulla och Benjamin här och lämnade vårt "nya" kylskåp som vi fick av Filip och Jenny. Supersnällt!! Så skönt att äntligen ha ett stort kylskåp istället för kyl/frysen vi har nu. Har ju en stor frys så använder inte den lilla.

Max åkte hem strax innan lunch, han och mamma skulle hälsa på hos Carina. Hon har affären själv idag så dom skulle hälsa på där:)

Till lunch åt vi kyckling i ugn och ris, smaskens! Kycklingfiléerna var jättefina och stora. Dom ska vi köpa fler gånger. Vi äter kyckling väldigt ofta nuförtiden, sägs ju att det är bättre än att äta kött:)

Eftersom det inte gått så bra med kräftfisket i Vagnhärad så kom Max på idén att dom ska pröva vid Vildmarken i Järna istället. Toppenidé! Så nu försöker vi få tag i Björn så han kan kontakta dom så får vi se vad som händer ikväll.

Imorgon är det fullt schema hela dagen, underbart:)

8-9.15 är det inskolning för Linnéa
Vidare till djuraffären i Vagnhärad och köpa nytt koppel, hundmat, bajspåsar och hämta nya namnbrickan.
Till Södertälje och försöka komma på vad vi ska köpa till mamma i födelsedagspresent plus köpa present till Moa.
Till Brunnsäng och köpa massa kläder till Sebastian (svarade på en annons i tidningen), sen vidare till mamma och gratta henne.
Vid halv fem ska vi till Åsa och Johan för att visa upp Gizmo och efter det hem till Monika o Janne för att gratta Moa.

Full rulle hela dagen, precis som det ska va:D


Tisdag 18 augusti

Idag var det inskrivning för Linnéa i skolan:) Hon har längtat efter det här så länge så hon var överlycklig när vi äntligen skulle dit. Var ju bara ett kort samtal med fröken plus fylla i en massa papper och få information och sådär idag, men på torsdag så börjar inskolningen så då blir det mer "på riktigt". Hennes fröknar är helt underbara, Linnéa kommer ha det så bra. Kändes konstigt att vara tillbaka i skolan igen, kommer ihåg hur spännande och roligt det var att få börja skolan och få egna kritor och en egen låda, ja ni vet. Saknar det faktiskt ha ha!

Efter skolbesöket så for vi vidare till Vårdcentralen där Emilia skulle på en försenad 1-årskontroll inkl. vaccin. Det gick jättebra som vanligt och doktorn är nöjd med att hon har börjat ställa sig upp nu och gå längs med möbler. Tycker dock att hon är väldigt mjuk i kroppen, men det kommer ju vara så. Jag är ju också överböjlig som det heter (inte för att man känner sig direkt överböjlig med 20 kg övervikt just nu ha ha) och jag vet att hon förmodligen också kommer ha det jobbigt ibland eftersom det är så lätt att vricka fötterna (hatade orientering i skolan och jag kan fortfarande inte åka skridskor för det gör så ont att hålla fötterna raka). Oj, vilken intressant läsning men aja;)

Max sover över här idag, men just nu e han och Michel och fiskar kräftor.
Oj oj, nu börjar snart Ghost Whisperer. Inte missa!! Hej då

Måndag 17 augusti

Ställde mig faktiskt och bakade bröd tidigt tidigt på morgonen som blev klara lagom till frukosten, mums!
Hade lite planer på morgonen att göra en utflykt med barn och hund, men det blåste och började dugga så det får bli en annan dag. Hann i alla fall med att städa iordning på tomten och vid  ena rabatten, riktigt skönt att ha det gjort och det blev så fint:)
Strax efter lunch kom mamma och Max och hälsade på. Max kom med båten från Gotland i morse och det var kul att träffa honom igen:) Mamma hade med sig en jättegod sockerkaka från Finland.
Mamma hade med sig godis till barnen, gissa om dom blev glada:D

Efter att vi ätit hembakade småfrallor på kvällen så åkte Michel med Benjamin och Beth och fiskade kräftor. Tyvärr fick dom bara en, ska försöka imorgon igen....

Söndag 16 augusti

Gårdagens grillning blev mycket lyckad:) Grillad fläskfilé med pommes, sallad och en av pappas goda röror till. Den här gången hade han blandat creme fraiche med sweet chili sås, mums!

När alla gästerna åkt hem for Michel hem till Benjamin och Beth för en liten kräftskiva där. Han sov såklart över också (ingen som har lust att skjutsa hem honom när vi bor så långt bort nu ha ha).

Emilia somnade innan halv sju och jag och de två andra busarna spelade lite dator (jag o Linnéa rättare sagt) och sen hade vi en riktig läskväll. Var länge sen nu och det är så mysigt att ligga och läsa en massa böcker. Barnen älskar det såklart, Linnéa blir besviken varje kväll när hon och Sebastian "bara" får välja två eller tre böcker var ha ha.

Efter att Linnéa och Sebastian somnat så fastnade jag framför datorn ett tag. Mest på www.stepheniemeyer.com där jag hittade borttagna delar ur hennes böcker. Hon är helt klart den bästa författaren som finns och jag har svårt att hitta andra böcker att läsa nu. Läser om alla böcker i Twilight-sagan och längtar tills hennes nya bok "Genom dina ögon" släpps i Sverige nu snart. Och såklart att Stephenie ska skriva klart Midnight Sun...åh den kommer vara helt underbar!

Nu till idag....vi har inte gjort så värst mycket. Haft det riktigt mysigt bara. Storstädade ju igår så det behövdes inte. Tvättade en maskin, var egentligen bara Michels arbetskläder som behövde tvättas, men onödigt att inte köra full maskin liksom:)

Till middag åt vi Willys lasagne:D Den är riktigt god faktiskt och skönt att bara slänga in i ugnen och vänta. Slippa stå vid spisen nån gång ibland;) Så vi satte oss allihop i Emilias och Sebastians rum och spelade spel och la pussel den timman vi väntade på maten, myspys:)

Nähä, nu ska jag ta och natta Sebastian. Han och Michel åkte iväg till Lasse för att Michel skulle fixa lite i hans hus och Sebastian skulle såklart hjälpa till;) Så nu är han bra trött lilla busen:) Vi ska läsa De tre bockarna Bruse (favoriten just nu) och Pettson får julbesök, men jag anar att han inte kommer orka hålla sig vaken länge till.

Så god natt och sov gott alla!

Lördag 15 augusti

Hm, dags att börja skriva här igen kanske;)
Var ett bra tag sen nu, såg att det senaste inlägget var när Emilia fyllde år. Och sen dess har det förstås hänt en hel del.
Bland annat:
Sebastian fyllde 3 år den 14 juni och jag ska lägga in bilder från hans kalas senare.
Jonas fyllde 25 år den 10 juli och ska även lägga in bilder från den dagen senare.

En annan sak är ju förstås att vi hämtat hem vår lilla Gizmo. Våran valp som blev 15 veckor igår:) Bilder på honom kommer också senare (finns förstås på Facebook också). Han är en blandning mellan Siberian husky och Alaskan malamute och är världens sötaste valp!
Kommer att börja skriva om honom och hans framsteg här också.

Så vad ska jag börja skriva om då...
Michel har haft semester i tre veckor och ja, mer om vad vi gjort då skriver jag mer om sen:)
Förra söndagen åkte vi hem till Monika och Janne och hade en heldag där med bad, fika och pizza. Alltid lika kul att vara där och det är svårt att åka hem igen:) Fick även veta att tomten som ligger brevid deras är till salu så nu ska vi hem och leta reda på en sådär trehundratusen så vi kan köpa den;D Linnéa blev kvar där och vi tog med oss Sandra hem:)
Som vanligt spelade jag och Sandra monopol och som vanligt vann hon stor över mig ha ha.

I måndags började Michel jobba igen. Mamma (som kom hem från Gotland på söndagen) hälsade på lite snabbt innan hon o Kenneth skulle vidare till Finland.

Tisdagen hände väl inget speciellt, men på onsdagen bestämde jag mig för att möblera om. Jag har haft planer på det ett tag, men nu gjorde jag slag i saken. Så nu har Sebastian och Emilia vårt förra sovrum och vi har rummet bredvid köket. Det blev hur bra som helst!
I torsdags höll vi på att plocka iordning och fixa med rummen. Satte upp gardiner i Emilias o Sebastians rum. Ska be mamma ta med symaskinen nästa gång hon kommer hit så vi kan fixa nya gardiner till Linnéas rum, har en massa fina prinsesstyger som ligger och väntar.
Igår bakade vi kakor, Chokladkakor, Havreflarn och kakor som smakar nästan som pepparkakor. Efter det åt vi lunch, sen gick vi ut och barnen lekte i sandlådan medans jag klippte gräsmattan. Emilia fick sitta och titta på i sin vagn först, känns bäst så eftersom Gizmo kan hoppa i sandlådan när han sitter i linan och vill inte riskera att hon blir helt övertäckt av sand;)
Gizmo satt och ylade lite först (gillar inte att sitta fast), men sen var han så duktig så. La sig i skuggan vid vagnen och bara kollade:)
När vi kom in igen så fikade vi våra kakor och hade det mysigt, sen var klockan så mycket så det var dags att börja med middagen. Korvstroganoff. Michel har fått nytt schema nu så han slutar redan vid fyra. Är en himla skillnad faktiskt och det
är kul att vi kan äta middag tillsammans och han hinner ju träffa barnen ett tag innan läggdags:)

Idag kommer pappa, Anna och farmor hit och grillar. Får se vilket väder det blir, regnar det får vi sitta inomhus. Åh, jag älskar verkligen hösten. Så svalt och skönt.

Grattis till mamma idag, hon fyller 52 år! Men det firar hon i Finland eftersom dom inte kommer hem förrän i natt. Jag och Max ska prata ihop oss om vad vi ska hitta på till henne. Som Max sa, hon förtjänar nåt riktigt bra:) Kanske att vi "kidnappar" henne och åker till hennes favoritställe; Rosendal. Det vore nåt:)

Jenny och barnen skulle komma i helgen också, det ska bli kul. Så får barnen leka loss lite:)

Längtar tills slutet av september, då har vi planer på att tillsammans med Filip Jenny och barnen åka till Gotland. Som det ser ut nu så stannar vi där i två veckor. Härligt!

Nä, nu ska jag ta och sluta. Linnéa vill spela lite på datorn. En riktigt datatjej det där, hon är riktigt duktig. Linnéa ska förresten på inskrivning i skolan på tisdag, spännande! Min stor tjej <3

Ha det så bra alla!

RSS 2.0