Emilia 1 år, tisdag 19 maj

Idag fyller våran lilla bebis 1 år, snart ingen bebis längre:) Att ett år går så fort. För ett år sedan, vid den här tiden låg vi på BB och Emilia hade nyss kommit ut ur magen. 21.57 exakt är hon född.
Underbara älskade lilla trollunge <3

Dagen började med frukost såklart, sen blev det baka baka baka:)


Solbullar, kardemummaknutar, chokladkakor, snabbhavrekakor och chokladbollar.

Efter det blev det att dammsuga och torka golven lite snabbt. Max kom som en räddande ängel och hjälpte till:)

Mamma kan ju inte komma på torsdag så vi bestämde att vi skulle ha ett litet kalas idag också. Hade ju självklart tänkt fira Emilia idag, men att det bara skulle vara vi och Max. Karin och Ida kom också och vi hade verkligen tur med vädret. Regnade lite på eftermiddagen, men solen sken hela tiden när vi var ute och fikade. Framåt sju började det blåsa och sen kom regnet, men då hade vi kommit in:)


Emilias present från mormor, Kenneth och Max. Sååå fina.


Söt bok från Karin


Linnéa och Sebastian fick varsin Molly-bok och så fick dom Nicke Nyfiken tillsammans:)
Dom fick också en massa småpresenter från Karin; skärp med Tingeling till tjejerna, block m.m. till Linnéa och Sebastian fick små Byggare bob-grejer. Hon är så snäll Karin.
Och jag fick en jättefin ljuslykta av henne.
Och mamma och Karin hade köpt Leila-tidningen åt mig. Ååhh..så mycket fint det är i den! Dom vet ju att Leila är min stora idol ha ha:)


Emilias fina tårta:) Det har kommit så mycket roliga nyheter från Dr. Oetker,bla de fina figurerna av socker och bokstäverna av choklad.


Emilia och Sebastian leker:)






Björn, Lilleman och Rut kom på besök lagom till kalaset:) Sandra jobbade, men dom kommer på kalaset på torsdag:)




Byggare Bob;) Som snart fyller 3 år





Chokladbollar var godast!




Pappa får hjälpa lite med tårtan (som hon sen slängde på honom ha ha)


Roligare att äta med händerna juh






Till Emilia från mamma, pappa och syskonen. En bok med glittriga öppna-luckor:) "Biancas överraskning"...


och en häst:) Det här var riktigt kul tyckte Emilia.

  
Gungade så fort så Michel var tvungen att hålla i henne.

Och så fick hon ett paket på posten idag från gammelmormor och gammelmorfar...

Med en supersöt katt på en kudde. Klar favorit direkt. Hon låg i vagnen när hon fick den och först låg hon bara och tittade på den, sen höll hon i kudden hela tiden hon sov:) Sötnosen!

Försökte få en fin bild på den, men hon bara snurrar runt hela tiden så d var inte så lätt ha ha
    

Nu är det sovdags. Imorgon är det storhandling som gäller. Skönt att bullarna är bakade, slipper jag det imorgon:)

God natt!

 

Måndag 18 maj

Idag är det städning som gäller, vill få det riktigt fint till Emilias födelsedag imorgon. Återvinningen har öppet till 20.00 ikväll så när Michel kommer hem från jobbet ska vi åka och slänga allt som ligger utanför jordkällaren+den trasiga diskmaskinen.
Michel ringde förresten för ett tag sen och sa att han tänker ta ut en semestervecka nästa vecka eller veckan därefter. Han är helt slut efter allt jobb hos Lasse och Filip. Det kan man förstå, han har ju knappt haft en ledig stund. Först vanliga jobbet och sen direkt och fixa hos nån av dom. På helgen har det varit samma sak, jobb jobb och jobb. Knappt hann hinner somna förrän Lasse ringer supertidgt på morgonen och frågar när han ska komma. Börjar bli lite väl nu! Michel är ju en sån som har svårt att säga nej, så jag sa åt honom att lämna mobilen hemma så att jag kan svara när det börjar ringa och tjatas. Han har ju liksom ett eget hem och vill kanske träffa oss någon gång också. Imorgon och på torsdag får han ju absolut inte åka iväg. Får väl stänga av telefonerna eller nåt;)
Nä, nu ska vi äta lunch sen får vi se vad vi hittar på. Det regnar ju idag så passar bra att vara inne och fixa. Har bara varit ute snabbt och matat kaninerna.
Ikväll är det CSI och 90210 på tv:D

Ha det så bra alla så länge!


Söndag 17 maj

Kul för Norge att de vann igår, så idag har de två saker att fira då:)

Michel fick lite sovmorgon, men sen bar det iväg till Filip för att greja vidare där.
Riktigt varmt ute idag, Max kom strax efter lunch och vi satt ute och slappade. Barnen sprang runt och lekte och de blev överlyckliga när grannen kom hem så dom fick leka med sin kompis:) Max körde in till Gnesta och handlade hem så vi kunde grilla hamburgare, mums! Sen flöt tiden på och helt plötsligt var klockan sex. Tiden går verkligen fort när man har roligt! Plockade ihop ute, vattnade alla blommor och sandlådan (sanden hade torkat igen). Sebastian gjorde en störtdykning ner i sandlådan så han fick sand överallt. Så det blev duschen för honom. Emilia såg också ut som ett sandmonster så det blev duschen för henne med:) Hängde upp tvätt och dammsög lite snabbt. Sen var det läggdags för barnen. Max och jag kollade på Wipeout och godispåsen åkte fram såklart:) Sen kom faktiskt Michel hem ganska tidigt och då kollade vi på Mördande legender och sen Grannfejden. Eftersom det var skola och jobb för pojkarna nästa dag så gick vi sen och la oss. Jag var som vanligt tvungen att läsa innan jag kunde somna, men den e ju så bra den där boken:)
På tisdag blir våran lilla bebis 1 år:) Tänk vad tiden går fort! Kalaset blir på torsdag, men vi ska fira henne på tisdag också bara vi och Max. Ska göra en tårta och baka lite och så får hon presenter av oss. Pappa kunde inte komma på torsdag så han och Anna kanske kommer då också. Max är ledig på onsdag så han kommer på tisdag och sover över för på onsdag tar Michel Forden och Max är världens snällaste och ska skjutsa mig och barnen så vi kan storhandla inför kalaset. Tur att man har en lillebror som har körkort:D Lite pinsamt egentligen, måste skaffa eget ha ha.


Lördag 16 maj

Städade undan allt som jag kastade in i sovrummet när frysen skulle få plats i förrådet. Mycket ska vi åka med till second hand-affären i Malmköping, en del ska till uff-containern på återvinningen och en del ska vi ge till en viss person som ska ha bebis om några månader;)
Björn och vovvarna kom förbi på fika på eftermiddagen. Han hade med sig hemgjord glass och en jättegod äppelkaka som Sandra gjort.
Efter det lekte barnen med grannflickan och sen kom Michel hem från Filip och hade med sig lördagsgodis:)
När barnen somnat satte vi oss i soffan och glodde på tv. Good luck Chuck var på tv1000. Jag har sett den förut, men inte Michel. Den e riktigt kul:) Jessica Alba är så bra.
Michel va ju helt slut så han slocknade i soffan så fort filmen slutade. Jag satt uppe och kollade slutet på ESC, sen läste jag Tyskungen ett tag innan jag somnade.







Sebastian tycker det är roligare i grannarnas sandlåda:)

Här kommer bilden på Max som jag tog samma dag han hämtade ut körkortet:)

 


Fredag 15 maj

Lite uppdatering först från dagarna som gått...
Onsdag: Var vi bara hemma och tog det lugnt, fick besök av Max och Marie som var ute och körde:)

Torsdag: Åkte vi in till Södertälje och gick runt lite och kollade massa fina kläder. Var in på H&M och träffade kusin Ida där:) Linnéa köpte halsband och armband och Sebastian en plånbok med Spiderman på, sen köpte vi glass och gick till den där parken som jag aldrig kommer ihåg vad den heter. Men där i alla fall lekte vi tills Michel slutade jobbet, sen for vi vidare till Weda leksaksaffär för att köpa present åt Emilia. Inte det lättaste att hitta present åt en 1-åring. Inte till ens egen i alla fall, eftersom vi vet att dom har så mycket grejer. Till slut hittade vi en "gunghäst" i plast, som man alltså kan ha både inne och ute. Så den och en fin glittrig bilderbok fick det bli. Så ska vi köpa en fin kalasklänning nästa vecka. Vi kommer att göra tårta och fira henne på tisdag, men på torsdag blir riktiga kalaset.

Så nu till idag då...
Max och Marie kom hit till lunch och så grillade vi korv. Det var riktig sommarvärme ute så vi tog faktiskt fram poolen:) Gissa om barnen blev glada ha ha...här kommer bilderna:D

     

Linnéa och Sebastian hade nog kunnat bada hela dagen så till slut fick jag tvinga upp dom:) Då var klockan nästan fyra så det började bli dags för mat. Fick också ett ryck och dammsög och torkade golven och precis när jag var klar hörde jag någon ropa. Då var det Filip som kom och hade med sig gräsklipparen, diskmaskinen och frysen. Och snäll som han är så klippte han hela gräsmattan!! Frysen har stått i Lövsta ett tag, vi fick den av Filip o Jenny som tack för att Michel hjälpte med huset. Sen hörde dom att våran diskmaskin gått sönder och så FÅR vi diskmaskinen av dom (de har köpt nytt allting till sitt kök). Så himla supersnälla! Åh, vad glad jag blev!
Så när Michel kom hem kopplade han in diskmaskinen och efter att Filip klippt gräsmattan (vilken skillnad det blev, jättefint), så bar dom in frysen. Så nu ska det bakas som bara den till kalaset;)

Sååå..nu sitter man här. Barnen sover och det är alldeles tyst överallt.  Funderar på att vara duktig och göra lite crosstraining framför tvn och sen fortsätta läsa "Tyskungen". Den är riktigt bra.
Igår såg jag förresten Twilight, vackraste filmen någonsin. Längtar efter fortsättningen. Lär nog bli att jag köper böckerna innan.

Ha det så bra och god natt



Tisdag 12 maj

Idag var ju som sagt Max och Michel och skulle besikta bilen. Åkte ända till Nyköping, men när dom kom fram så sa dom att bilen inte skulle besiktas nu utan i juni. Man blir ju trött på dom! Det stod på nätet plus de papper Max fått hem att eftersom den varit avställd skulle den till Bilprovningen direkt, alltså innan besiktningsperioden som är juni-oktober.
Suck! Men pappa ska ringa och kolla med dom vad de håller på med. Liiite onödiga bensinpengar liksom.

Annars har vi varit hemma och städat och tvättat idag. Pappa skulle ha kommit med tårta, men han fick sådan yrsel igen så han var tvungen att stanna hemma. Vi skulle ju ha firat att Max fick körkortet, men pappa skickade med pengar till pizza istället, så det blev kalas ändå:) Läskigt det där med pappas yrsel, hoppas att det bara är öronen som krånglar igen. Han har tid på öronkliniken den 25e, men han kanske måste in tidigare.

Imorgon ska vi åka och kolla om vi hittar present åt Emilia. Har ingen aning om vad vi ska köpa. Hon har ju liksom ALLT! Ifs nästan inget som är bara hennes, det mesta är ju efter Linnéa och Sebastian. Så kanske kan vara kul att få nåt som är bara hennes:) Så ska vi köpa en ny klänning också som hon ska ha på kalaset.

Nähä, om man skulle ta och sova lite..GOD NATT ALLA!

Måndag 11 maj

Nu är det äntligen helt bestämt och nu kan vi äntligen stolt visa bilder på vår nya familjemedlem:D


Han är helt underbar och oj vad vi längtar efter honom! Håller på att komma på något riktigt fint och passande namn, men det är inte det lättaste. Har både den samiska och den alviska ordlistan så vi ska kolla igenom den. Jag fastnade för Nohkki, tycker det är jättefint. Men vi får se:)

Nästa gång vi träffar honom har han öppnat ögonen, det ska bli spännande att se vilken ögonfärg han får.
Här kommer lite fler bilder på honom och hans vackra mamma. Och såklart de andra supersöta valparna:)

    
Helt underbar!

Vi har inte bara gosat med valp idag, vi har även hunnit med ett snabbt besök på Blomstergården och Gnesta Djurcenter. Och på förmiddagen var vi till bvc för Linnéa skulle på sista kontrollen nu innan hon börjar 6-års. Jag fick skriva på hennes journal att det var ok att de överlämnar den till skolsköterskan nu. Herregud, är hon så stor nu!
Vi var lite oroliga att hon inte skulle följa sin kurva eftersom hon äter såååå dåligt, men det gjorde hon, vilken tur:) Barnmorskan sa att det e vanligt i den här åldern att de äter dåligt. Men det har Linnéa gjort ända sen hon slutade amma liksom! Men aja, bara hon följer sin kurva och mår bra så är jag glad:) 107 cm lång och väger 17,7 kg, min lilla skrutt<3

Så fick hon göra lite olika saker, som att rita, klippa, stå på ett ben, hoppa på ett ben, räkna m.m. och hon var så duktig på allt. Så fick vi svara på lite frågor, bla vilka som är hennes starkaste sidor. Svarade att det är att hon är så kreativ, och så lugn, snäll och hjälpsam. För kreativ är hon verkligen och det märkte barnmorskan när Linnéa skulle klippa och greja. Det håller ju hon på med jämt! Gör egna små böcker till och med, eller mer som serietidningar med små rutor med bilder. Riktig liten pysseltjej det där:)

Ska bli spännande att se hur Sebastian växt nu när han ska på 3-årskontroll. Han verkar ganska lång för sin ålder.

Max följde förresten med oss hem och sover över. Imorgon skjutsar Michel honom till skolan, sen ska de hämta ut Max körkort och besikta hans bil.


Rädda mammorna!

Gör en insats du med! Många bäckar små...

 


Söndag 10 maj

Har varit dålig på att skriva ett tag nu. Har varit fullt upp på dagarna och sen på kvällen sitter man som ett plåster i soffan:)
Sen sist jag skrev har vi gjort lite allt möjligt. Mest bara varit hemma och gjort det vanliga (lekt ute, städat inne), men det har också varit en hel del grillning. Åter igen, underbart att ha egen tomt! Oftast är det pappa och Anna som kommer hit och grillar med oss (Max är oftast redan här då) och det har blivit så att vi turas om med vem som står för maten. På helgerna och en del vardagar är Max här, det är så kul. Han kom inte igår och det kändes inte som riktig lördag då! Men på tisdag kommer han får då ska han nämligen hämta ut sitt KÖRKORT! Jag är såååå stolt, i torsdags fick han äntligen köra upp och klarade det direkt! Fast det visste vi ju, han är jätteduktig på att köra.

Och så blev ju jag 26 år den 6 maj:) Det hände så mycket annat kul den dagen så jag glömde nästan bort det! Vi firade nämligen inte så mycket den dagen utan gör det samtidigt med Emilias födelsedag sen.
Kan ju börja med att vi kollade på valpar på morgonen....det var så att några dagar innan så fick jag ett meddelande av Åsa på Facebook där hon frågade om vi var intresserade eftersom deras Alaskan husky Sasha fick valpar den 1 maj. Oj oj oj, vi blev ju eld och lågor! Fast samtidigt gällde det att fundera snabbt, vi har ju velat ha husky jättelänge men tänkt vänta lite tills Emilia blir lite större. Men vadå, det här gick ju inte att säga nej till och efter att vi pratat lite så ringde jag upp Åsa bestämde dag då vi skulle komma och kolla. Det blev alltså onsdag morgon och fy vad pirrigt det kändes innan:)
Kärlek vid första ögonkastet! Så söt, så vacker, så gosig. Linnéa kunde inte sluta titta på honom! Emilia blev också överlycklig och ville klappa, men lille Sebastian är inne i en fas där hundar är läskiga så Michel fick bära honom hela tiden tills vi stod utanför staketet igen ha ha. Deras andra hundar är också otroligt vackra, och pappan till valparna var riktigt sådär ståtlig och låg och hade koll på allt och alla. Deras "bebishund" (1 år) var en riktig buse och ville hela tiden att Linnéa skulle jaga henne. Det var riktigt svårt att komma därifrån kan jag säga och vi längtar redan tillbaks. Typiskt nog så kom ju inte kameran med, men de skulle lägga ut fler bilder på FB:)
Efter valpbesöket åkte vi hem till en dunderförkyld Sandra för att få se deras nya bullebebis Rut. Det blev så att vi gick allihopa på en promenad i skogen. Hittade en lekpark med linbana som Michel och Sebastian åkte i, oj vilken fart:D
Halv två skulle vi träffa mamma och åka med henne till Gävle (jag och barnen alltså, Michel skulle ju jobba dagen efter). Innan det hann vi med pizza nere vid OKQ8. Kommer inte ihåg vad pizzerian heter.
Prick halv två kom vi tillbaks till parkeringen där mamma stod och väntade. In med all packning och bilbarnstolar och iväg till Gävle:)
Jonas tyckte vi skulle fira rejält och hade handlat hem till smörgåstårta, supergott:D
Och oj, vilka presenter jag fick av honom!! TVÅ par skor, 2 jättefina lila ljus, 2 dvd filmer (Grease och Saturday night fever), schampo, balsam och duschcremè (luktade underbart). Han är så snäll min lillebror, vilken födelsedag:)
Ska byta batterier i kameran och fota alla presenter sen.
På vägen upp fick jag ett paket av mamma, en bok som heter "den gömda trädgården", ska läsa ut "Tyskungen" snabbt nu så jag kan börja läsa den.
Dagen innan fick jag fint vykort av gammelmormor och så ett stort paket av momor och morfar som innehöll en massa roligt (ska fota det sen också); tepåse, fina vykort, godis och en sån där handduk som ser ut som en glass. Svårt att förklara, men jag har velat ha en sån länge. Blev jättefint i badrummet. Lägger in bild på den sen, lättare att förstå vad jag menar då:)

Tillbaks till idag...
Morgonen tillbringades inomhus då jag var tvungen att tvätta en massa. Plockade lite och städade iordning. Gick sen ut och fixade hos kaninerna, Linnéa hoppade med Smulan (Ronja ville inte). Sen var det dags att gå in och äta lunch och baka lite för vi skulle få besök av Björn, Sandra och Marie. Och såklart vovvarna Lilleman, Rut och Doozer;)

Michel har som vanligt fixat hemma hos Lasse och hos Filip nu i helgen (och på kvällarna efter jobbet). Inte många lediga minuter för honom just nu. Usch, vi saknar honom här hemma. Lite lättare för mig, jag förstår ju, men barnen längtar ju som bara den och undrar vart pappa tagit vägen. Så igår tog han med oss hem till Lasse och vi var där flera timmar. Barnen fick varsin hammare och spik och satt och snickrade, sen sprang vi runt ute på tomten. Mest var ju såklart barnen med och "hjälpte" Michel, Lasse och Peppo;D I rummet som ska bli kontor hade Lasse bunkrat upp med läsk, saft, yoghurt, bullar, godis, frukt m.m så det gick ingen nöd på oss:) Kommer bli fint sen när huset är klart.

Nu har Michel kommit hem igen och vi ska kolla på film och ta det lugnt. Michel lär väl somna när som helst, börjar ju jobba sju imorgon så han behöver lite sömn.
Javisst ja, imorgon ska vi till bvc med Linnéa. Kommer säkert glömma det, så ska skriva kom-ihåg-lapp till mig själv.  Måste kolla när bussen går också.
Ha det så bra och som sagt, ska lägga ut lite bilder sen:)

RSS 2.0