Onsdag kväll

Det har verkligen varit en toppendag, vi har haft det riktigt lugnt och mysigt hemma. Satt allihop inne i Linnéas rum och lekte med barbie, det skulle bli bröllop så alla gästerna skulle ha finkläder:) Emilia satt mest och försökte äta upp alla små skor;)
Ute var det lagom varmt och härligt, jag tog med mig nya tidningen ut och läste lite medans Linnéa o Sebastian lekte i sandlådan och Emilia sov.
       
Sen var det gungorna som gällde och en massa bus. Sen satte vi oss alla fyra i sandlådan, där kan man vara hur länge som helst:) Kaninerna smet några gånger som vanligt så barnen sprang som tokar efter dom ha ha.

Lekte att vi gjorde pizza i sandlådan och jag tänkte göra det lite roligt och började med att jag hade på ödleögon, gamla fiskar m.m och det räckte ju för att få igång en massa skratt. Linnéa hade på riktigt äckligt bajs, kissbajs, älgbajs, Emiliapruttar, fotsvett osv. Snacka om kissobajshumor ha ha:D
Sebastian bestämde att vi skulle göra varma mackor så vi plockade iordning ute och gick sen in. Mums med varma mackor!
Kollar lite halvt på Greys och i varje paus städar jag lite. Lite smårörigt här hemma just nu och imorgon ska vi möta mamma vid tio i Gnesta och sen handla och så hem och fixa iordning mat för vid fem kommer pappa och Max och ska grilla med oss. Det ska bli jättekul! Max kom med det förslaget, att vi skulle skippa majbrasan och grilla istället. Mycket bra idé. Tänkte fixa en massa gott. Har tagit fram rostbiffen ur frysen och till det ska det bla. bli ugnsrostade rotsaker. Efterrätt blir cheesecake i glas, sååå gott!

Lite fler bilder från idag...

     
Min lilla buse. Springer och hämtar gräslök från rabatten hela tiden. Mums tycker han:)


Den här fina bilden tog Linnéa <3

Nehepp, funderar på att lägga mig tidigit idag. God natt alla!


Onsdag

Åtta i morse kom ett par och kollade på bebiskläderna jag hade på Blocket, dom köpte alltihop:)
Efter det var det frukost och sen har vi bara tagit det lugnt. Får se vad vi hittar på idag, skönt med inga måsten. Det enda som skulle behövas idag är faktiskt bara att tvätta.

Igår tog jag tag i saken och tränade faktiskt!! Känner mig stolt över mig själv, så nu ska det tränas varje dag helst. Ska börja promenera mer och så ska Michel hämta motionscykeln från Thomas så blir till att cykla framför tvn på kvällarna, det är ju perfekt!


Linnéa <3 Här med sin duplohund


Sebastian <3 (vill helst inte bli fotad)


Emilia <3 Som är ett sånt där barn som inte kryper utan tar sig fram sittandes, det ser ganska kul ut;D

Nu är det dags för lunch!! Ha det så bra så länge:)

Tisdag

Vårstädning pågår!! Torkade ur köksskåp och bytte plats på grejer så nu är det jättefint i skåpen. Hallen är nu full med saker som ska slängas, så skönt att rensa ur.
Eftermiddagen spenderade vi ute, Linnéa och Sebastian lekte med grannens barn som var hemma med sin farmor. Jag passade på att elda en massa pappsopor (verkligen lyx att kunna elda hemma). Till slut var det dags att gå in och äta middag och sen var det sovdags för barnen.
Michel åkte till Hornbach efter jobbet och sen vidare till Lasse. Resten av kvällen spenderade vi framför tvn i vanlig ordning:) Har börjat kolla alla repriser av Halv åtta hos mig. Tv4 Anytime är bra att ha.
På torsdag är Michel äntligen ledig:)


Söndag

IKEA!!! Åkte dit hela högen, Max åkte med Benjamin o Beth. Filip, Jenny o barnen mötte vi upp på Ikea.
Var inte där så länge (vanligtvis blir det flera timmar) utan gick bara runt på nedervåningen, men det hann slinka ner en och annan grej i vagnen he he.

Här kommer lite av inköpen...

Roliga fiskmattor till Sebastian och Emilia
  
Två fina krukor och så ännu en orkidée (den andra blommar inte just nu så den får bli fotad senare). Michel fick äntligen sitt efterlängtade Bonsaiträd:D Ska försöka få ner den i nya krukan också.

 
Nya fina korgar till Linnéas rum:)

 
Ny vas och nya muggar. De lila kunde ha vart lite ljusare, men de va fina ändå:)
Kommer bli fint med lila och vita syréner i vasen sen.

Köpte också tavlor till köket och vardagsrummet, bild kommer när de sitter på väggen:)

Efter Ikea blev det McDonalds och sen Coop. Hittade dessa fina servetter där som vi ska ha till Emilias kalas;


Barnen fick välja varsin "liten" leksak och Linnéa valde Askungen som magnetdocka och Sebastian en påse med dinosaurier (såklart).

Max sov över en kväll till och han och Michel åkte till garaget ett tag. När dom kom hem blev det att ta fram allt godis som blivit över sen lördagen (vi var ju mätta efter tacosen så åt knappt nåt godis). Får bada hemma på tomten i sommar igen ha ha. Nä, imorgon ska jag ta tag i det här med att äta rätt och TRÄNA!!

Hej svejs!

Lördag

Michel skulle jobba 11-15 och som vanligt följde vi med in till S-tälje. Han släppte av oss vid Skopunkten där vi skulle möta mamma. Dags att köpa skor till hela familjen (utom Michel, som ska beställa Sparco). Linnéa var i sjunde himlen, oj vad mycket rosa och glitter... :D Hon kunde ha köpt hur många skor som helst!
Sebastian däremot HATAR att pröva skor. Han skrek rakt ut, så det var bara att hålla fast-slita av skon-på med nya-ok den passar-på med gamla skon-krama och så blev det bra igen:)
Emilia har pyttefötter och de hade bara ner till strl 19, så blev inga skor till henne där.


Blev en del skor:)


Hittade till slut dessa supersöta skor på Maxi, strl 18 <3

På Maxi blev det också storhandling av mat plus en del annat... bla. en massa leksaker till sandlådan:)
Lyckades på nåt sätt få plats med allt i mamma bil och sen körde hon oss till pappa. Pappa hade ringt innan och sagt att han kunde skjutsta oss eftersom Max skulle hem till oss. Hade blivit rätt trångt i mammas bil;) Så lastade över allt i pappas buss och sen bar det av hem till Gnesta igen.

När Michel slutade jobbet var han tvungen att åka direkt till Lasses hus och fixa.
Tacos blev det till middag, det är verkligen allas favorit!
Michel blev kvar hos Lasse några timmar och sen åkte han och Filip hem till Benjamin för att spela kort, så han sov över där.
Jag och Max hyrde en film, "Eden Lake"
www.youtube.com/watch?v=DjwRjdt4DFQ (kolla trailern)

En av de bästa skräckisar jag sett på länge!

Vi var proppmätta, men lite godis blev det såklart:) Gjorde också en ostbricka med färsk ananas, vindruvor och massa ostar.

Igår blev förresten vagnen hämtad, äntligen!




Fredag!

Tog bussen till Gnesta iaf, det gick en härifrån vid halv ett och sen en hem strax efter två så det passade perfekt:)
Var längesen vi åkte buss så barnen var överlyckliga! Gick direkt till Thekannan och fikade, blev vårens första mjukglass, mums! Sen sprang tiden iväg och det blev att handla lite snabbt på Ica. Sebastian fick en ny boll (med bilar på såklart) och så blev det en röd och fin bebisgunga till Emilia. Fick bli hamburgare till middag och så lite eftermiddagsfika. Kunde inte handla så mycket, blir lite krångligt på bussen då:) Väl hemma så sprang barnen direkt till gungorna och efter ett litet tag kom Filip och fixade med sandlådan. Barnen "hjälpte till" så gott de kunde ha ha!
Strax innan fem åkte Filip och hämtade Jenny, de skulle åka och köpa ny bil. Bestämde att vi skulle grilla senare på kvällen.
Barnen fick hamburgare och sen var det läggdags för Sebastian. Linnéa ville träffa Jenny så hon fick vara uppe ett tag till.
Grillad rostbiff, pommes och bearneisesås hade dom med sig, supergott! Mätta och belåtna slog vi oss ner framför tvn. När Linnéa somnat tänkte vi hyra film. Efter 40 min hade vi fortfarande inte hittat nåt, Michel och Filip åkte iväg till Statoil för att köpa mer cola och jag och Jenny fick i uppgift att försöka välja nån film. Istället satt vi och pratade en massa, kul med lite "tjejsnack":D
Till slut blev det "Sex drive", en komedi. I stil med American pie.

Glömde ju såklart köpa batterier till kameran, så inga bilder blev det tyvärr.

Hej hopp!



Emilias nya bilstol har äntligen kommit!


Torsdag!

Skönt att solen värmer igen:)
Här var det verkligen dåligt uppdaterat, men det har inte hänt så mycket. I måndags var vi iväg till K-rauta och köpte gungställning och material så Michel kan bygga en sandlåda (bla. 16 säckar sand, 25 kg styck!!)

Har varit ute och gungat och lekt. Barnen älskar sina nya gungor. Igår åt vi frukost och gjorde oss iordning i rekordfart, var ute nio på morgonen:)
Fick en hel hög med Mama-tidningar av grannen, jättesnällt! Så nu har jag en massa att läsa:)
Innan vi gick ut så bakade barnen, de är så duktiga. Tog med oss maten (köttbullar och spaghetti) och åt ute, sen hämtade vi ut fikat.


Sebastians kaktårta

Hade en så fin bild på Linnéas kakor, men tydligen sparades den inte (kameran la av direkt när jag tog det). Vad synd, de var så fina. Min egen lilla bagare:) Förtrollade småkakor heter receptet. Från hennes egen priness-receptbok.

Middag idag blev kalvbiffar, stekt potatis blandat med wokgrönsaker och så en röra till gjord av turkisk yoghurt, grillkrydda, oregano och örtsalt. Riktigt riktigt gott! Till och med barnen tyckte det *jublar*



När Michel kom hem fortsatte han med sandlådan. Hans föräldrar kom och hade med sig den där duken som ska vara underst. Filip och Jenny kom också och hälsade på:)

Imorgon är Filip ledig så då ska han komma och fixa det sista på sandlådan. Michel hinner ju liksom inte allt, kommer hem så sent och kan ju inte stå och föra massa liv hur sent som helst. Så för att barnen äntligen ska få leka i den så bad han bror om hjälp:) Jag och Michel fyllde i alla fall i all sand, och kunde konstatera att det inte räckte. Behövs ca 10 till!!

Funderar på att ta bussen in till Gnesta imorgon, men får se. Inte så kul att åka in vid åtta och sen behöva vänta en massa timmar innan det går buss hem. Aja, nu är det läggdags. God natt

Här är lite bilder från tisdagen och onsdagen...


Min duktiga kille hjälper till att dammsuga:)


Linnéa som "städar" ;)


 




Lördag

Sitter här med Emilia brevid mig. Sebastian sover, Michel är fortfarande hos Filip och Linnéa sover hos mormor.
Snart ska minsta skrutten sova också och jag ska passa på att se en riktig tjejfilm :D "High School Musical 3" ska det bli(fjortisvarning jag vet)!! Men tycker om tjej/ungdomsfilmer ibland. Lättsamma och glada. Ibland känner jag även för att se drama. Som "Ps. I love you". Fy vad jag grät!!
Idag har det inte hänt så mycket. Mamma kom vid tolv och hämtade Linnéa och Max (Max skulle hem till pappa, får se om han kommer hit senare ikväll). Mamma hade med sig baguette och nygrillad kyckling så blev en riktigt smaskig lunch:)Jag, Sebastian och Emilia (sovandes i vagnen) gick ut ett tag och sparkade boll, fixade hos kaninerna och planterade ut två pelargoner i rabatten.
Imorgon blir det en sväng till Södertälje och hämta Linnéa, sen får vi se vad som händer under dagen. Hej så länge!!

*****GRATTIS TILL YOLA SOM FYLLER 17 ÅR IDAG*******


Fredag

Max och jag gick ut tidigt och började elda resten av allt gräs. Emilia sov sin förmiddagslur och Linnéa lekte med kaninerna. Michel tog lite sovmorgon och konstigt nog sov Sebastian vidare. Vid tolv väckte jag honom och då var hanfortfarande trött. Helkonstigt! Sebastian fick bestämma maten och det blev varma mackor:) Han var törstig så drack väl en fyra-fem glas mjölk. Inte så konstigt tänkte vi, han sov ju så länge. Sen la sig Michel med honom i soffan så han fick vila. Då kom allt upp, han kräktes massor. Precis så hade Linnéa i måndags, trött och kunde inte äta något, men dagen efter var hon pigg. Sebastian och Michel (som fick det mesta av kräkset på sig) hoppade in i duschen, och vips! så var Sebastian pigg igen. Spenderade eftermiddagen ute och till middag blev det faktiskt pizza:)
Michel la barnen och Max tvättade volvon, sen kollade jag och Max på 2 1/2 män och Singing Bee. Michel somnade som vanligt när han lägger barnen ha ha, men han skulle upp 8 dagen efter för att åka och hjälpa Filip med huset så han behövde sova.
Max och jag var nattugglor som vanligt och letade efter en bra film att se. Fastnade för en skräckis på tv1000 play, "Dark Floors". Den var riktigt bra, men en konstigt sak var att monstrena i filmen var Lordi!!! Hur skumt som helst, och ja då var det ju inte läskigt längre när man såg att det var dom. Hade ingen aning om att de har varit med i en film.
Hur som helst så satt vi uppe till ett och mumsade på choklad, ostbågar och jordnötsringar.En riktigt bra fredag:)

Torsdag

Är det redan torsdag igen? Veckorna går verkligen fort. Men jag älskar torsdagar, för ikväll är det CSI:)
Idag har det varit en lugn dag, har inte gjort så mycket. Håller just nu på att rensa lite i Sebastians och Emilias rum, snart fyller ju bebis 1 år så då lär det nog bli mer leksaker. Så passar på att plocka undan lite av sånt som inte längre används.
Efter jobbet ska Michel hämta upp Max och imorgon är Michel ledig så då ska vi elda resten av slänten. Kommer bli så fint när gräset växer upp där sen. Har planer på att åka till Plantagen på måndag..längtar! Behöver blomjord och en massa blommor. Pelargonerna jag fick av mamma har tagit sig bra och dags att plantera dom i blomlådorna snart. Såg att Granngården har billiga kryddväxter så blir en sväng dit också. Kul att ha eget, har ju än så länge bara gräslök.     
gräslök                      dill                          lavendel          oregano

En annan sak som ska inhandlas är den efterlängtade sandlådan:)

Förresten, skrev ju igår att jag skulle försöka sluta amma på natten. Och det gick superbra!! Är så glad:) Förberedde med vattenflaska och vagn inne i sovrummet. Emilia fick välling vid läggdags och sen vaknade hon till vid tio och då fick hon lite vatten och somnade om. Vaknade nån gång på natten också och fick vatten då med. Vid halv sex blev det välling igen och så la jag henne i vagnen så sov hon faktiskt ända tills tio. Hon har varit extra trött idag och efter lunch var det som vanligt sovdags igen och plutten har fortfarande inte vaknat. Skönt att det gick så bra. Linnéa var riktigt envis med amningen. Vägrade flaskan tills hon var 17 månader. Sebastian däremot ammade bara i ca 6 månader. Sov hela natten från att han var 4 månader och han var inte lika hungrig som Linnéa och så gillade han riktig mat så till slut fanns det liksom inget kvar att ge. Hade ju kunnat pumpa ur, men vem orkar hålla på. Tycker i alla fall att 6 månader ska man amma minst om det går. Det mår barnet bäst av, det vet ju alla!
Nehepp, nu blev det en massa prat...ska se om bebis vaknar snart. Dags att börja tänka på middag om ett tag. Barnen behöver komma i säng tidigt ikväll, har blivit så sent ett tag nu, har ju varit superväder så har varit ute lite senare:)

Hörs kanske mer sen!

Onsdag

Idag bestämde vi (jag och Max) oss för att börja elda i slänten, så efter frukosten gick vi ut allihop och satte eld på högen med löv och massa torrt gräs som vi samlat där. Hade förberett med vattenslang och hinkar, men blev lite otäckt ibland när det tog sig rejält ha ha. Eldade en bra bit, ska fortsätta på fredag då Michel är ledig (tog ut en pappadag).
När det blev dags för lunch så var det bara att slänga in alla rökkläder i tvättmaskinen. Torkade av golven (hann ju inte det igår).

Strax efter tre kom mamma och hämtade Max. Han skulle nämligen på "intervju" för ett sommarjobb:) Ska jobba där i juli, annars kommer han vara på Gotland hela sommaren.
Sebastian saknade sin mormor så han följde med henne hem, han hann väl vara där i en halvtimme innan Michel slutade jobbet och hämtade honom, men en glass hann dom med där:) SötnosSebastian, han och Linnéa älskar att vara hos sin mormor.
Jag och flickorna grejade på tomten, plockade undan lite leksaker och sånt så nu är det fint och prydligt igen:) (tills imorgon ha ha). Linnéa cyklade lite och så fikade vi chokladbollar, mums!
När Michel och Sebastian kom hem blev det köttbullar och spaghetti. Fick besök av Björn som hade med sig hembakta bullar, riktigt gottens!

Nu så sover alla små trollbarn. Hoppas Emilia sover några timmar till. Ska verkligen försöka sluta amma helt i natt. Ammar så sällan nu så tänkte det var dags att sluta. Finns knappt nån mjölk kvar så då blir hon ju bara "arg". Plus att hon vaknar några gånger på natten och själv är man ju så trött så man orkar inte annat än att lägga över henne i sängen så hon får amma och somna om igen. Men som sagt, ska försöka i natt att orka fixa välling och få plutten att somna om sen genom att lägga henne i vagnen (står redan i sovrummet) eller bärselen.

Nä, nu är det tvn som gäller ett tag. Imorgon kommer Max hit igen:) Och på fredag är Michel ledig:)
Hej så länge


Tisdag

Har varit ute på tomten mest hela dagen. Krattat, fixat och fikat med grannarna:)
Städat inne hann jag också med, allt utom att torka golvet.
När Michel kom hem hade han med sig en överraskning åt Linnéa, nämligen hennes cykel som äntligen fått ny luft i däcken. Så hon cyklade lite, först med Michel och sen med Max. Emilia somnade i vagnen så jag passade på att lägga mig i utesoffan och läsa nya Cosmo som kom i brevlådan. Har tyckt om den tidningen förut, men nu tycker jag det är mest en massa blaj. Får väl säga upp prenumerationen och byta till nån annan tidning.
Max och Michel åkte till Lövsta och grejade med Golfen och kom hem sen vid elva. Dom hade med sig en påse Sourcreme & Pepper:) Glodde lite på tv, men vi var så trötta alla tre så gick och la oss efter ett tag.

Annandag påsk

Emilia vaknade kvart över åtta, resten av ligan tog sovmorgon. Inte så konstig, blev ju rätt sent igår.

Just nu ligger Emilia och sover och vi andra ska göra oss iordning för att åka hem till mamma.
Idag är det ganska mulet ute, men solen börjar titta fram.
Max ska med oss hem sen och sova över. Vi ska fixa mer på tomten, finns massa mer att kratta. Blir nog att vi drar fram grillen sen. Skönt med vår!

Nu är det Linnéas tur med förkylningen, Sebastian Emilia och Michel är helt friska nu. Jag är snorig, men piggare. Hoppas det går snabbt över för Linnéa också.

Väntar på svar om en bit tomt vi hoppas på att få köpa och bygga sommarstuga på....skriver mer om det sen när jag vet. 
Vet bara att Michel inte kan sluta tänka på det:) Hoppas hoppas...

Nä, ska ta och fixa iordning mig nu...
 


Påskdagen

Rensat, sorterat, kastat och städat har varit temat på denna dag. Helt underbart med vårstädning! Barnen har varit ute hela långa dagen. Grannarna fixade också ute på tomten så barnen har växlat mellan att leka på vår tomt och deras. Fast dom har ju sandlåda så det är roligare där:)
Jag var mest inne och städade ur alla förråd. Varenda kartong har öppnats och det har kastats hur mycket som helst.
Michel och Sebastian fyllde hela bilen full och åkte och slängde. Nästa gång mamma är ledig ska vi ta  en sväng till Malmköping med alla kläder jag ska lämna till second hand affären. Just nu ligger det ett stort berg i vardagsrummet.

Linnéa hamnade ett tag uppe hos grannen och vägrade nästan komma ner ha ha, men till slut så gick hon med på att komma ner och äta köttbullar och spaghetti.
Bakade en kladdkaka och satte oss i vardagsrummet, det var Maddicken på Tv4Film, mysigt:)

Halv nio kom Michel och Sebastian hem, konstigt nog hade busen inte somnat i bilen, men oj vad trött han var. Fast när han såg kladdkakan blev han pigg igen ha ha. Sen blev det nattning.
Kollade på Supernatural, sen orkade jag inte ha ögonen öppna längre.
Imorgon blir det påsklunch hos mamma och så kommer Max hem från Gotland:)

Påskafton

Michel for iväg vid halv åtta för att möta upp Benjamin och Beth och sen åka ner till Elmia.

Barnen är mycket piggare idag så vi spenderade dagen ute. Krattade en massa, tog bort lite brännässlor från gruset.
Kände efteråt att det kanske inte var det bästa att greja ute när man har feber ha ha, men senare på eftermiddagen tog vi det lugnt inomhus och väntade på att Michel skulle komma hem. Michels pappa fyller 56 och vi skulle dit senare och gratta honom. Fixade oss kalasfina och direkt när Michel kom så åkte vi. Helt otroligt så höll sig barnen vakna, men på hemvägen slocknade dom direkt:) Bara att bära in i sängarna.

Långfredag

Michel är äntligen långledig. Gav honom faktiskt frukost på sängen:) Sen målade vi påskägg allihopa.
Se så fint det blev...


Michel är ju då konstnären i familjen, det är han som gjort tuppen och kycklingen!

Begav oss in till Gnesta och handlade massa påskmat och sen hem igen för att göra iordning allt. Jag fixade Jansson medans Michel var ute med Linnéa och Sebastian.
När Michel och barnen kom in fixade de ägghalvorna och laxen. Linnéa gjorde det så fint med räkorna på ägghalvorna, hon älskar att baka och laga mat. Sebastian också, kommer bli duktiga kockar de där:)

Sååå gott med påskmat


Till efterrätt hade vi ju tänkt göra sådana där påskbakelser (rulltårta+grädde+persikohalva),  men vi var så mätta och trötta så orkade inte. Blev "bara" denna goda tårta från Frödinge. Det var en ny,Marängtårta med Marabou mjölkchoklad. Mums!



Eftersom vi alla var mer eller mindre förkylda och febriga (utom Linnéa) så blev det en lugn, men väldigt mysig, påskmiddag. Vi slog oss ner i soffan och kollade på Disney channel, sen var det läggdags.

Glad påsk alla!

Ps. vi åt påskmat idag eftersom Michel ska till Elmia imorgon


Skärtorsdag


Nu är påsken äntligen här, Linnéa har längtat massor.
Tyvärr så har jag, Sebastian och Emilia feber så fick bli en lugn innedag. Barnen klädde ut sig till påskkärringar. Sebastian skrek "vill inte", men till slut så:D Storebarnen fick varsin chokladkanin och Emilia som är lite liten för godis, fick mariekex. Hon blev lika glad för det:)



   

Vid lunch kom mamma och då fick barnen påskägg av henne fyllda med massa smaskigt godis. Och så fick dom varsin ask med Skrattande kon-ost, dom älskar den. Emilia fick en gullig gosetupp och jag och Michel fick faktiskt också ett påskägg:) Och mamma fick två små påskägg av Linnéa och Sebastian.

 
Gissa om jag blev glad, precis vad jag behöver när jag håller på i rabatterna:) Så är de ju så himla söta också.

Den här påskharen fick jag när jag var ca 1 år, Jonas har en blå.


Som sagt så har vi feber idag så är jättehängiga. Barnen sitter och kollar på Musses klubbhus och jag ska strax hänga upp tredje omgången tvätt. Funderar på att göra Janssons idag, annars blir det imorgon. Ska bli såå gott!
Har köpt hem en massa ägg som vi ska måla imorgon.
Michel jobbar till fem idag och sen skulle han kanske direkt till Filips och Jennys hus och fortsätta där. Jenny och barnen kom förresten inte igår, Jennys mamma ringde och hon skulle komma till dom och stanna tills söndag så behövdes ingen barnvakt. Ska kanske ses på söndag istället.

Ska ta och hänga upp tvätten nu och dammsuga och torka av golven, sen är det läggdags för supertrötta barn.
Älskar torsdagar för idag är det Criminal Minds kl nio.

Hej hopp!

Storstädning

Ja, idag är det dags att städa lite inomhus. Håller på att rensa för fullt lite överallt. Vill bli av med så mycket saker som möjligt, blir så mycket lättare att hålla städat då:)
Rensat barnkläder har jag ju gjort, och lagt ut på blocket. Men det finns fortarande en massa kvar och resten får vi åka med till Second hand butiken i Malmköping. Helt perfekt ju att kunna lämna kläder där som dom säljer åt en.
Just nu ligger alla kläder inmosade i garderoberna i Sebastians rum, när de är tömda ska vi fixa iordning så Sebastian och Emilia kan ha sina kläder där. I ena garderoben där finns även alla kartonger med julsaker. Ska ta och rensa ur förrådet idag också för där ska extrafrysen stå. Finns säkert en massa där också som man inte behöver ha:)

Nu till nåt annat...hittade en blogg med helt underbara bilder, vilken inspiration man får. Kolla in alla cupcakes!
http://www.blixman.blogg.se

Skriver mer senare....kram på er

Tisdag

Lika underbart väder idag +  att det inte blåser så som det gjorde idag så nu kan jag fortsätta kratta. Är bara inne lite snabbt för att lägga in syskonvagnen på annons på blocket igen, annars skulle jag glömma det. Barnen står och kollar på traktorn som håller på att göra vägen vårfin här ute, Emilia sover i vagnen.

Nu ska jag ut igen och fortsätta....fast först sätter jag mig nog ner i solen och läser lite:)

Denna kom just med posten!

Precis som jag anade så blev Michel sjuk, fast vi måste ändå in till Gnesta en sväng och handla snart.
Åh, i helgen blir det påskmat!! Nej, nu ska jag ut, skriver mer sen.

Måndag!

Vaknade av att hela sovrummet badade i solljus och värme, underbart! Så i med frukost och ut på tomten. Fick påskliljor som vi planterade i rabatten utanför jordkällaren. Ser lite ensam ut där, måste köpa mer blommor:) Började också gräva upp lite på andra sidan dörren vid jordkällaren, fint att ha rabatt där också tänkte jag. Sen så fick jag ett ryck och började kratta vid buskarna och slänten, så mycket torrt gräs där som ska bort. Och till min stora glädje kom det fram lite blommor under alla löv, alltid trevligt:)
Ska fortsätta med krattandet imorgon. Tog fram grillen igen och så grillade vi korv. Blåste så mycket så tog ett tag att få fart på elden, men till slut så:)
Efter lunchen släppte vi ut kaninisarna och så storstädade jag buren.

Har plockat undan lite vinterkläder från hallen och tvättat. Skönt med lite mer plats där nu. Ska ta och tvätta vinterskorna också och ställa undan.

Till middag blev det kött och ugnsrostade potatis, morots och palsternacksklyftor, mums. Det är ju bland det godaste som finns. Så enkelt och så gott. Brukar dela rotsakerna i ganska stora bitar och bara ha på örtsalt och lite margarin/olja, blir ju som godis. Till det blandade jag ihop cremè fraiche och franska örter.

Sebastian och Michel sitter och kollar på bilar på tv och flickorna ligger och spelar på Linnéa barbie piano här brevid. Nu ska det städas undan leksaker, sen är det läggdags.
Ikväll klockan nio är det nypremiär på CSI, ÄNTLIGEN!!!

Städdags...


Söndag!

Michel åkte iväg halv åtta imorse till Filip. Barnen sov lite längre än vanligt sedan åt vi frukost i vardagsrummet. Lite helglyx som barnen älskar:) Sebastian var i stort behov av att få sitt hår klippt och efter lite övertalning och godismutor gick han med på det. Han fick sitta på sin tripptrapp stol framför tvn med sitt lilla påskägg han fick igår av farmor ha ha. Då gick det hur bra som helst! Han blev så fin min lilla pojke:)
Vid tolv kom Michel hem och då begav vi oss hem till mamma och Kenneth för att fira hans 56-årsdag (som egentligen ju är imorgon). Av oss fick han fina vinglas, precis sådana han önskat sig. Egentligen skulle ju vädret ha varit lika fint som igår för vi hade ju bestämt oss för att grilla där, men det blev till att grilla korven ute och äta inne. Efter maten blev det världens godaste kladdkaka med glass/grädde. Kenneth hade satt upp barnens gungor, vilken lycka:) Michel och Emilia stannade inomhus och lekte. Michel börjar bli dålig och så var han supertrött, inte så konstigt.
Sen åkte vi en snabbis till Filip och kollade hur det gick för dom där och vi hann träffa Jenny också som kom från jobbet.
Michel orkade verkligen inte göra något mer där så vi åkte hem. Stannade bara snabbt vid ica och handlade bröd och hämtade paket med kläder till Sebastian. På den lilla stunden hann MIchel somna i bilen stackarn. Väl hemma gick han direkt och la sig och vaknade bara vid åtta för att äta lite sen var det sängen som gällde igen. Hoppas bara att han inte blir sjuk nu utan att det bara blev lite mycket jobba i helgen.

Hör hur det dunkar utifrån, kanske kaninerna som håller på. Ofta jag vågar öppna fönstret och kolla, fegis som man är ha ha.
Nä, nu ska jag bege mig till soffan och se om det är nåt på tv. God natt

Ps. glömde ta kort hemma hos mamma


Grillpremiär!

Eller, vi grillade ju en gång i januari men det här kändes mer "på riktigt".
Pappa, Anna, Max och farmor kom hit och vi åt  bla. grillad kyckling, pommes, sallad och tzatsiki. Till kaffet bjöd jag på hallongrottor. Michel åkte till Filip 7.30 imorse så han var tyvärr inte med. Han har förresten inte kommit hem ännu. Men imorgon blir han lite "ledig", då ska vi åka och gratta Kenneth (som fyller 56 på måndag). Blir grillning hos dom klockan ett. Så ska mamma göra kladdkaka också, mums!


Barnen vid sitt lilla bord:)


Lillskrutten:)


Farmor, Anna och lite av Max




Pappa och Max


Min lilla gluggtjej<3


Emilia har fått sig en bästis


Nu sover de sött alla tre<3
   

Ska ta och ringa Michel och se hur det går för dom. Kanske att vi hinner få hem frysen imorgon, skulle ju få den som tack för att Michel hjälper till. Så himla snällt, en större frys är vi verkligen i behov av, har bara en liten nu så när vi ska storhandla kan det aldrig bli så mycket som behövs och bröd får aldrig plats.

Ha det  så bra alla och god natt!

Sommarkänslor!!

Vilken dag! Vilket underbart väder!

Ska väl först och främst skriva om gårdagen eftersom det inte blev av igår...lat man är ibland.

Först hade vi en riktig slappardag..sååå skönt. Barnen var ju supertrötta då det blivit så sent kvällen innan. Så de orkade inte ens gå ut efter frukosten utan degade ett tag i soffan. Jag passade på att tvätta lite och plocka här och var.
Sen kom Linnéa på att en av hennes barbiedockor ju fyllde år så vi gjorde faktiskt en tårta, chokladbollar och hallongrottor! Tänkte först ha kalaset ute och ringde o bjöd hit Björn och Sandra. Dom skulle ta med sig grejer så vi kunde äta tacos så kalaset fick bli lite senare´, inomhus.
Det var jättegott med tacos och Linnéa blev så glad över kalaset. Dockan fyllde först 14 år, men eftersom jag bara hade ljus som var 1,3 och 6 så fick det bli 16:)

  


När vi öppnade brevlådan igår var det som julafton! Där i låg det, förutom ett jättefint vykort från gammelmormor, ett stort paket från mormor och morfar! Gissa om vi blev glada:D

Och allt det här fanns i....



Så söta små godispåsar. Och de fina formarna använde jag till hallongrottorna.
   


Emilias nya mössa hon fick av Carina :D


Lite mer bilder från igår...









Emilia vaknade, skriver mer sen:)
 


Fredag morgon!

Linnéa och Sebastian sover fortfarande, bra att dom vilar ut lite då det blev så sent igår.
Lilla Emilia sitter här brevid och leker. Utanför hörs fåglarna kvittra och solen skiner. Kommer bli en härlig utedag! Det kliar i fingrarna efter att få börja plantera och fixa på tomten. Ska få hallonbuskar av Carina nästa gång vi kommer dit:)
Är så mycket vi vill göra, men får ta en sak i taget. Först och främst ska det fixas sandlåda! Vi har bestämt oss för att skippa Gotland i år. Känns lite tråkigt, men samtidigt har vi ju egen tomt nu och så kan vi istället lägga pengarna på tex. altanbygget. Ska istället åka runt på en massa roliga saker här på fastlandet, som Kolmården. Ska förmodligen åka dit och bo där på Vildmarkshotellet. Då ingår bla. frukost, 2 dagars entré till parken, delfinshowen, tillgång till bad och spa och att få åka med egen bil i Tiger World. Och priset....nästan samma som biljetten till Gotland skulle gå på:)
Blir nog att vi åker till Gotland i höst istället, vill ju hälsa på Magnus och Marie och se hur huset ser ut nu. Saknar dom verkligen.

Nu kom en trött Sebastian upp, så ska ta och äta frukost nu.

Här är kläderna som kom igår...sååå fina, verkligen Emiliafärger.


Torsdag..

Idag kom mamma och Carina hit. Vi åt våfflor med grädde och sylt. Carina vet att jag är beroende av hjortronsylt så hon hade med sig en burk till mig:D
Även utbyte av saker som vanligt ha ha.
Vädret var ju helt underbart så fikade ute, det blev bullar och såna där finska "kakor" med katrinplommonsylt som jag just nu inte kommer ihåg namnet på.
Precis när mamma skulle åka bestämde vi oss för att följa med. Ringde till Michel och sa att han fick hämta oss där och så bar det av till Södertälje.
Mamma bjöd på fiskpinnar och potatismos, mums. Till det blandade hon turkisk yoghurt och bostongurka, hur gott som helst!
Michel hämtade oss strax efter fem och då åkte vi direkt till Västerljung där Filip väntade på att få hjälp med nya huset. Deras pappa var redan där och efter ett tag kom Benjamin och Beth också så satte alla killar igång med att riva ur köket och greja. Sebastian, Linnéa, Liam och Nova sprang runt och lekte hela tiden, busungarna:D
Klockan blev närmare nio innan vi åkte hem. Barnen somnade i bilen sötnosarna var ju helt slut.
Stannade på Statoil där jag hämtade ut mitt efterlängtade paket från Name it. Åh, så fina kläder! Ska visa bild på dom imorgon. Kameran kom inte med idag så har inga nya bilder alls att visa. Michel somnade just i soffan och jag känner själv att det har varit en lång, men kul, dag och nu är jag verkligen trötter. Sängdags alltså!


Vilken härlig dag!!

Idag har det varit en riktig toppendag, både vädret och allting annat. Efter frukosten fick Emilia hoppa i vagnen och somnade som vanligt på två sekunder. Jag och storebarnen pysslade med ägg. Är nu med i Icas tävling om presentkort på 500:-. Pyntade varsitt jättefint ägg:)

       
Linnéas ägg Jasmine         Mr. Bling                             Sebastians Puh ägg

Efter det gick barnen ut och lekte och pysslade med kaninerna medans jag öppnade upp alla fönster och dammade och städade och hade mig. Är sååå mysigt att öppna fönstrena och känna hur det riktigt doftar vår ute.
Har hunnit med hur mycket som helst idag. Så olika det kan vara, ibland flyger timmarna iväg och ibland, som idag då, hinns det verkligen med allt man tänkt sig. Har städat och plockat (plocka gör man ju jämt tycker jag), vattnat blommor, dammat, dammsugit, torkat golv, plockat i och ur diskmaskinen, kört igång tvättmaskinen två gånger, plockat in alla kläder som torkat och hängt upp det blöta.
Till lunch blev det våfflor. Sebastian vill plötsligt inte ha sylt, som han annars älskar, utan nu ska han ha socker och kanel på ha ha. Ja, bara han äter så:)

Till middag blev det spaghetti, falukorv och stekt ägg. Efter det var det borsta tänder och lägga sig och läsa böcker. Linnéa valde "Kråke i mammas mage" (som vi läser varje kväll) och "Fyra förtrollade sagor", Sebastian skulle egentligen också ha tagit två (ska ju vara rättvist), men han tog ´"Max kaka", "Halvan som brandman", "Byggare bob" och "Amadeus sover borta". Det är så kul att dom älskar böcker precis som  jag, Linnéa har ju lärt sig de flesta utantill och snart kan hon nog läsa dom på riktigt också.
Igår kom förresten ett brev från kommunen med hennes klasslista. Min lilla plutttjej ska börja skolan den 20 augusti!!

Imorgon kommer mamma och Carina hit, ska bli så kul. Ska ta och baka en kladdkaka, vet ju att det är favoriten:)

Här kommer lite bilder på busbarnen från igår...





Och nu ska jag bli lite nostalgisk:D
Idag är det precis 6 år sedan jag fick reda på att jag hade en Linnéabebis i magen<3
Kommer ihåg det för alla trodde det var ett aprilskämt:)
Hade ju anat lite ett tag, men det var så mycket på jobbet så blev liksom aldrig av att jag köpte gravidtest, men så skulle jag till tandläkaren och eftersom det ligger i samma byggnad som apoteket så gick jag in och köpte ett. När jag kom hem testade jag mig direkt, läste lite snabbt på bruksanvisningen och kollade stickan. Nähäpp, inte gravid. Blev lite besviken. När Michel kom hem tog jag av nån konstig anledning upp stickan ur soporna bara för att visa att jag inte var med barn. Men när jag såg den igen slog det mig...så här ser den väl ut när det är positivt, bara det att krysset inte var så stark, men det syntes ju klart och tydligt att jag var med barn. Och när jag kollade på magen så putade den ju ut lite. Grejen var också den att jag nyss hade vart för företagshälsan och då vägde jag bara 57 kg, jag hade alltså gått ner i vikt, så det bidrog ju till att jag trängde undan tanken på att vara gravid ännu mer ha ha.
Michel sa att det nog var bäst ändå att boka tid hos mvc, men jag var i sjunde himlen. Ringde direkt och berättade för mamma som blev lika glad som jag, då kom glädjetårarna:D
På mvc sa de lite försiktigt att det ju faktiskt syntes på magen, tyckte inte jag det?! På jobbet sa dom att det hade dom vetat länge (kunde dom inte sagt det till mig då ha ha). Blev frågad av läkaren om jag ville bli sjukskriven (så lätt var det då) och det ville jag. Kändes som jag var tvungen att hinna smälta allt. Kändes ju inte som att jag var med barn och ändå hade det gått ett bra tag på graviditeten (Linnéa blev beräknad till 23 september).
13 maj (hennes namnsdag) gick vi på ultraljud. Vilken upplevelse!
I augusti åkte jag och Michel till Gotland och hade det mysigt innan bebis skulle komma.
Den 7 september började värkarna och 8 september vid nio på kvällen föddes vår första lilla prinsessa!

Bad på Mörkö sommaren 2004...




RSS 2.0